2020 Yaz Davetlerinde Ne Giyilir?

Mayıs ayının bitimine doğru, güneş en sıcak renklerini göstermeye başlar. Konserler, davetler ve düğünlerin tüm ihtişamı ile kendini göstermeye başladığı yaz mevsimi, gardırop yenilemenin de tam zamanıdır. Özellikle yaz düğünleri için birçok modaya uygun parçanın gardıroba eklenmesi gerekir. 2020 yaz davetlerine ne giyilir diyenler için hazırladığımız rehber sayesinde, bu senenin en şık ve en modern kadını siz olabilirsiniz. 

Bebe Mavi Carmen Yaka Şifon Midi Elbise
664,91TL699,90TL

Ada Style

(8)
Siyah Volanlı Mini Elbise
359,90TL

ALİS DRESS

Siyah Carmen Yaka Uzun Şifon Elbise
750,41TL789,90TL

Ada Style

(11)
Zümrüt Carmen Yaka Şifon Midi Elbise
664,91TL699,90TL

Ada Style

(1)

2020 Yaz Sezonunun Renkleri

2020 yaz davetlerine ne giyilir sorusuna cevap vermeden önce, yaz sezonunun renklerini bilmekte fayda var. Modaya uygun renk ve desenlerde tercih edeceğiniz elbiseler sayesinde ister sade, isterseniz de gösterişli görünüme sahip olabilirsiniz. 2020 yılının renkleri genellikle canlı tonlardan oluşur. Canlı tonlar arasında ilk olarak turuncu ilgi çeker. Bahar mevsiminde kendini göstermeye başlayan turuncu, hem gece hem de gündüz kombinlerinizin kurtarıcısı olacağa benziyor. 

İkinci önemli renk ise sarı. Sarının cazibesine kapılmayan kadın yok denecek kadar azdır. Sarı renkte bir elbise ile en yakın akrabanızın düğününe de, uzak bir tanıdığınızın davetine de uyum sağlayabilirsiniz. Sarı elbiseye şıklık ya da sadelik katmak tamamen size kalmış. Tek yapmanız gereken doğru ayakkabı ve aksesuarlar ile kombini tamamlamak.

Mor renk, kış mevsiminde insanları büyülemeye başlamıştı. Şimdi ise 2020 yaz sezonuna öncülük etmeye hazırlanıyor. En açığından en koyu tonuna kadar her rengi ile büyüleyen morun, asaletin rengi olduğunu söylemeye gerek yok heralde. Hem kurtarıcı hem de olmazsa olmaz bir renkte elbise arayışındaysanız bu renk kesinlikle mor olmalıdır.

Geldik mercan rengine. Neredeyse her kadının sevdiği bir renktir mercan. Rengin canlı tonları, deniz kenarındaki davetlerde giyilmeye uygundur. Genellikle gündüz davetlerinde tercih edilen mercan rengini, şık stiletto ya da sandalet ile birlikte kullanabilirsiniz.

Cesaret isteyen bir renkle daha devam ediyoruz. Cazibenin, tutkunun, aşkın rengidir kırmızı. Kırmızı renkli bir elbise tercih etmek isterseniz kırmızının doğru tonunu bulmanız gerekir. Özellikle ten renginize uygun kırmızı bir elbise tercihinde bulunursanız, gidemeyeceğiniz hiçbir davet yoktur.

Yeşil renkli elbiseler ise, hem uzun hem de kısa boylu modellerde tercih edilebilir. Genellikle koyu tonları modaya yön veren yeşilin, düz ya da desenli modelleri sayesinde şıklığınızı konuşturabilirsiniz.

2020 Yaz Davetleri İçin En Şık Öneriler

Yaz davet ya da düğünleri için elbise alışverişi yapacaksanız ilk önce katılacağınız ortamı belirlemeniz gerekir. Salon düğünleri için genellikle uzun elbiseler tercih edilir. Yakın akraba ya da arkadaşlarınızın düğün ya da davetlerine katılırken, yerleri süpürecek kadar uzun elbiseleri tercih edebilirsiniz. Elbise tercihinizi vücut proporsiyonunuza uygun olarak tercih etmeniz önerilir. Özellikle basen bölgenizde fazlalıklarınız varsa etek kısmı geniş modeller size uygun bir tercih olacaktır.

Göğüsleri küçük olan kadınlar, dekolte bölgesinin tüy ya da taş detaylarından oluştuğu modelleri tercih edebilir. Bu sayede, dekolte bölgesi dolgun görünüm kazanır.

Elbise tercihinde kiloya dikkat etmek son derece önemlidir. Kilolu kadınlar koyu renk elbise tercihinde bulunarak fazlalıklarını kamufle edebilir.

Omuzlarınız darsa mutlaka vatkalı modellere göz atabilirsiniz. Vatka omuzlarınızı dik, duruşunuzu ise cesur ve feminen hale getirir.  

Yırtmaçlı elbiseler 2020 senesinde de modaya yön vermeye devam ediyor. Özellikle uzun boylu kadınların tercih etmesi gereken yırtmaç detaylı elbiseler, bacaklarınızın güzelliğini ortaya çıkarır. Eğer bacaklarınızda yara, leke ya da renk eşitsizliği varsa bacak fondöteni ile hoş bir görünüm kazanabilirsiniz.

Katılacağınız davet ya da düğün; deniz kenarı ya da havuz başı gibi bir konsepte sahipse renk seçimini açık ve canlı tonlardan yana kullanmanız önerilir. Genellikle havuz ya da deniz kenarında yapılan düğünler son derece eğlenceli bir konsept üzerine kuruludur. Böyle bir ortamda koyu renkli elbiseler giyerek sıkıcı görünebilirsiniz. Bu tarz ortamlarda; mavi, beyaz, sarı ve turuncu renkler doğru seçim olacaktır. Ancak, iklim şartlarını da unutmamak lazım. Hava ne kadar sıcak olursa olsun, gecenin ilerleyen dakikalarında üşüyebilirsiniz. Bu nedenle mutlaka yanınıza elbiseniz ile uyumlu bir şal alın.

Payetli elbiseleri de unutmadık. Genellikle samimi olunan kişilerin davetlerine katılırken payetli elbiseler kullanılır. Payetli elbiseler gösterişten hoşlanan kadınlar için ideal bir seçimdir. Seçiminizi payetli elbiselerden yana kullandıysanız ayakkabı ve çanta seçiminizin düz olmasına özen gösterin. Ayrıca payetli elbiselerle birlikte saçların abartısız bir şekilde toplanması yeterlidir. Eğer hem elbiseniz, hem de saçlarınız gösterişli olursa ortaya “Gelinin kız kardeşi” görüntüsü çıkabilir. Abartıya kaçmadan da şık olmak mümkündür.

Bırakın Stiliniz Konuşsun

2020 yaz sezonu, sıradan elbiselerden ziyade farklı ve cesur modellerin moda olduğu bir zaman dilimi. Bu sene özellikle omuz detaylı elbiseler son derece moda. Tek omuzlu ve kısa elbiseler modaya yön veren eşsiz parçalardan bir tanesi.

Bununla birlikte, sade elbiselerin omuz detaylarından oluşan modelleri çok konuşuluyor. Pul, tüy, dantel ya da taşların sadece omuz çevresine eklenerek hareketlilik kazandığı elbiseler, sezonun çok konuşan parçalarından biri haline geleceğe benziyor.

Omuzları düşük modelleri de unutmadık. İki omuzun birden düşük olduğu elbise modelleri hem günlük hem de gece elbiselerine şıklık katıyor. Elbiselerin genellikle diz kapağının altındaki boya sahip olan çeşitleri tercih ediliyor. Bantlı ayakkabılar ile birlikte kullanılabilen parçalar, sade bir topuz ile birlikte hoş bir görünüm ortaya çıkarıyor.

Hem mezuniyet törenlerine hem de düğünlere uyum sağlayabileceğiniz bir diğer model de askılı elbiseler. Askılı ve diz kapağının altındaki elbise modelleri geçtiğimiz yıllarda da tercih ediliyordu. 2020 senesinde, dümdüz ve askılı bir elbise giyerek her ortama uyum sağlayabilirsiniz. Askılı elbiseler genellikle bantlı ayakkabılar ile birlikte kombinlenir. Çanta kullanacaksanız küçük ve elbise ile uyumlu renkte olmasına dikkat etmeniz gerekir. Saçlarınızı açıktan ziyade toplu bırakmanız önerilir.

Hangi Elbise Hangi Aksesuarla Kombinlenir?

Elbise tercihi kadar aksesuarlar da önemlidir. Dümdüz bir elbiseyi bile aksesuarlar ile tarz bir hale getirebilirsiniz. Aksesuar denildiğinde ilk olarak akla kolye gelir. Yakası açık bir elbise tercih ettiyseniz, gösterişli bir kolye ile tüm dikkatlerin dekolte bölgenize çekilmesini sağlayabilirsiniz. Ancak, dikkatlerin dekolte bölgesine çekilmesini istemiyorsanız sade bir kolye tercihinde bulunabilirsiniz.

Genellikle yüzük tercihi tektaştan yana yapılır. Ancak şahmeran yüzükler senelerdir modası geçmeyen aksesuarlardandır. Eğer yakası kapalı bir elbise tercih ettiyseniz sadece şahmeran takmanız şıklığınızı tamamlamak için yeterli olacaktır.

Saç aksesuarlarını da unutmadık. 2020 senesinde saç aksesuarları son derece moda. İster alnınıza, isterseniz de saç çizginize takacağınız bir takı ile trendleri yakalayabilirsiniz. Özellikle siyah ve düz elbiseler ile birlikte saç aksesuarları kullanılabilir.

Bilekliklerde ise pırlanta modadır. Işıltısını konuşturmak isteyen kadınlar, bileklerine zarafet katmak için tek taştan oluşan pırlanta bileklikleri kullanabilir.

Küpeler ise senelerce modası geçmeyen her ortama uyum sağlayan eşsiz bir aksesuardır. İster gösterişli isterseniz de sade elbiseleri küpelerle birlikte kombin edebilirsiniz. Ancak, küpe tercihinde bulunacaksanız kesinlikle kolye kullanmamanız gerekir. Küpe, genellikle yakası kapalı elbiselerle tercih edilse de, dekoltesi derin elbiselerle de takılabilir. Özellikle uzun ve zincirli küpeler, derin dekolteli elbiselerle uyum sağlayan parçalar arasında yer alır.